Projektledare 2

PROJEKTLEDARE

Att leda en ombyggnation kräver bra planering och noggrannhet. Att hela tiden ligga steget före så arbetet inte får några oplanerade avbrott. En 360°-scanning underlättar arbetet och minimerar misstag. Alla inblandade kanske inte har möjlighet att besöka bygget. Bla blaa

Projektledare

PROJEKTLEDARE

Att leda en ombyggnation kräver bra planering och noggrannhet. Att hela tiden ligga steget före så arbetet inte får några oplanerade avbrott. En 360°-scanning underlättar arbetet och minimerar misstag. Alla inblandade kanske inte har möjlighet att besöka bygget. Bla blaa

Matbutiker

Vi har varit runt i hela Sverige och tagit fram ritningar på matbutiker. Det har varit olika behov från kundens sida. I detta fall var det Storesupport som skulle rita om en Coop-butik i Blekinge. De önskade en uppdaterad ritning med alla hyllor kylar, frysar och övrig inredning inritad.

Hemköp i Karlstad önskade en ny ritning inför ombyggnad. Befintlig inredning var inte viktigt i detta fall. Fokus var på bakutrymmena. Ritningen levererades i PDF och DWG.

I Linköping behövdes en uppdaterad ritning inför en större ombyggnad. Storesupport var vår uppdragsgivare. Ritningen levererades i DWG med olika lager för olika typer av inredning så att arkitekterna enkelt kan tända och släcka lager när de ritar om butiken. De olika färgerna på ritningen visar lagerstrukturen.

En Ica-butik som önskade uppdaterad areauppgift på butiken samt en ny ritning för kommande ombyggnad. I många fall skiljer sig arean från hyreskontraktet. Ibland är det hyresvärden som är vår beställare och ibland är det hyresgästen.

Sundbyberg

Kunden önskade areamätning av samtliga bostäder, lokaler och övriga utrymmen i fastigheten. Vi gjorde även nya planritningar, fasadritningar och sektionsritningar som levererades i DWG. Ritningarna används för projektering inför en planerad renovering av huset.

Mariahissen – Söder Mälarstrand

Lokalen ligger med vacker utsikt över Riddarfjärden. Vår kund var ute efter en uppdaterad ritning så de kunde möblera lokalen. Exakt lokalarea (LOA) var inte lika viktigt för dem men när vi ändå är där önskar de flesta av våra kunder att vi även för en areamätning. En hyresgäst vill inte betala hyra för kvadratmeter de inte har och en hyresvärd vill få betalt för allt de hyr ut.

Kungstornet

En advokatbyrå har de översta våningsplanen i ett av Kungstornen i Stockholm. De önskade en korrekt areamätning samt ritningar i DWG-format. Fördelen med DWG är att en arkitekt kan rita direkt i filen de får från oss. Detta spar tid för arkitekten och ritningarna som arkitekten levererar blir mer exakta. Ett fint i kontor i ett vackert hus med underbar utsikt över staden.

Adelswärdska huset

Adelswärdska huset är ett vackert hus uppfört 1890. Det ligger vid Norrström i Stockholm och är granne med statsministerns residens, Sagerska huset. Fastighetsägaren Ratos hade ägt huset under lång tid och det fanns ingen tillförlitlig areauppgift.

När de kontaktade oss sa de att arean var runt 2500 kvm. Vi mätte hela huset på plats och vi uppförde även helt nya ritningar på samtliga våningsplan.
När areaberäkningen var klar visade det sig att arean var över 3500 kvm och de sålde fastigheten kort därefter. Priset 550 miljoner, hade troligen varit avsevärt lägre om de inte gjort areamätningen och “hittat” 1000 kvm.

Hos FASTIGHETSvärlden kan du läsa mer om försäljningen.